Tonekorjaamo
Putkiradiot

 

 

Kunnostan elektroniikan osalta 50- ja 60-luvun putkiradioita sekä radio että soitinvahvistin käyttöön. Edellä mainituilta vuosikymmeniltä lähinnä kahdesta syystä: 50-luvun alusta lähtien radioihin tulivat ULA taajuudet eli kuunneltavissa on myös nykyiset radiokanavat aina 100Mhz asti ja toiseksi useat tätä vanhemmissa radioissa käytetyt putket alkavat olla melko harvinaisia, joten varaputkien saanti voi olla vaikeaa. Erityisesti vahvistin käytössä olevissa radioissa on tärkeää, että etenkin pääteasteenputki on nykyisinkin yleistä mallia. Pääteputkena monissa  50-luvun alun jälkeisissä putkiradioissa onkin varsinkin kitaristeille tuttu EL84.

Jos olet hankkimassa radiota, jonka haluat kunnostettavan, kannattaa ottaa yhteyttä ja kertoa radion merkki sekä malli, niin voin tarkastaa millaisilla putkilla kyseinen radio on varustettu. Samalla voin arvioida radion soveltuvuuden esimerkiksi soitinvahvistin käyttöön, koska joistakin malleista löytyy ominaisuuksia, jotka voivat tehdä muutosten toteutuksen turhan hankalaksi ja kalliiksi. Tarkemman hinta-arvion voin kuitenkin antaa vasta kuntotarkastuksen jälkeen. Hinnat vaihtelevat tavallisesti noin 150€-300€ välillä kunkin yksilön kunnosta riippuen.

Kannattaa myös tiedustella jo valmiiksi kunnostettuja radioita, joita on satunnaisesti tarjolla.

Radiot kunnostetaan sähköturvallisuusmääräykset täyttäviksi käyttäen laadukkaita komponentteja. Muutokset vahvistinkäyttöä varten tehdään mahdollisimman kunnioittavasti vanhoja laitteita kohtaan, eli laitekoteloihin ei porata reikiä, kompponentteja ei vaihdeta ellei siihen ole todellista tarvetta ja  yleensäkin pyritään välttämään ratkaisuja, jotka aiheuttavat peruuttamattomia muutoksia laitteen ulkonäköön tai rakenteeseen.

Tonekorjaamo | y-tunnus 2262470-3 | Kaislakatu 6, 80130 Joensuu | 045-263 2270 | pekka.harkonen@tonekorjaamo.com